IJsland in de jaren zeventig. Een andere wereld. Idyllisch. Kleinschalig. Onschuldig. Totdat twee mannen, met tot de verbeelding sprekende namen als Gudmundor en Geirfinnur, plotseling van de aardbodem verdwijnen…

Het land raakt in rep en roer en eist een verklaring. Een grootschalig onderzoek wordt opgestart. Dat móet resultaat hebben. Niet veel later worden er zes mensen worden gearresteerd. En de rest is geschiedenis.

De verzorgde documentaire Out Of Thin Air (84 min.) van Dylan Howitt reconstrueert met direct betrokkenen, waaronder enkele verdachten, en fraai gedramatiseerde scènes het politieonderzoek dat onder grote druk moest plaatsvinden en dat tot lange gevangenisstraffen zou leiden.

Maar, zo vraagt natuurlijk ook deze true crime-docu zich af, heeft de IJslandse politie de juiste mensen te pakken? Sterker: hadden ze eigenlijk wel mensen moeten oppakken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.