Cinema Delicatessen

Vlakbij Mafrak in Jordanië is een nieuwe stad ontstaan: Zaatari, een vluchtelingenkamp dat voor tachtig procent uit kinderen bestaat. Regisseur Catherine van Campen presenteert in Zaatari Djinn (55 in.) een poëtische momentopname van het leven van enkele van deze ontheemde kinderen.

Vorig jaar sleepte Van Campen, die ook veel fraaie jeugddocumentaires maakte, nog een nominatie voor een Gouden Kalf in de wacht met haar moderne klassieker Garage 2.0, die we gerust de beste Michiel van Erp-film die niet door Michiel van Erp werd gemaakt mogen noemen.

Zaatari Djinn is niet van dat kaliber, maar schetst een treffend beeld van hoe kinderen uit verschillende sociale milieus, geconfronteerd met een min of meer vergelijkbare barre werkelijkheid, kunnen leven via hun dromen en fantasie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.